Zoeken in deze blog

donderdag 11 november 2010

waarschip te koop

Waarschepen in de klasse 740 zijn uitstekend zeilende houten zeiljachten.
Door zijn relatief grote breedte is het waarschip 740 een ruim en stabiel jacht. Door zijn ruime kajuit en complete uitrusting is het een ideaal jacht voor een langer verblijf aan boord.


Binnenin vindt u onder andere; een toilet , een keukenblok met stromend water en een kookgelegenheid

Het jacht beschikt over 4 (evt 5) vaste slaappplaatsen. Tevens is het uitgerust met een rolreefinstallatie voor het voorzeil, een binnenboorddieselmotor, GPS, log en dieptemeter.


Door zijn compacte afmetingen en goede manoeuvreerbaarheid is het jacht ook zeer geschikt voor bijvoorbeeld de Friese meren.

Door zijn grote stabiliteit, complete zeiluitrusting en uitstekende zeileigenschappen is het jacht tevens geschikt voor het IJsselmeer, de Waddenzee
en /of de NoordZee Menig Nederlands waarschip is ook in Denemarken of Zweden te vinden

zondag 7 november 2010

Waarschip 740 ( bijzonder goede staat )

Harris Visser, een waarschip kenner, heeft dit waarschip 740 bekeken omdat hij namens de eigenaar (overigens geheel belangeloos) bemiddelt in de overdracht van het schip dat i.v.m. omstandigheden op de botenbank is geplaatst.

Eerste indruk van deze waarschip kenner:
" Ik heb zelf dit waarschip 740 van top tot teen bekeken. De staat is zeker uitstekend te noemen.
Binnen is pas goed te zien hoe netjes ze is gebouwd. Er is geen plek war de romp anders is dan hoogglans epoxi en van enige verkleuring in het hout is nergens sprake"


" De zeilen: High Aspecty en grootzeil zijn uitstekend. Kraken nog zeg maar. Genua 1 en 2 zijn nog in prima staat maar niet krakend meer. Voor toerzeilen kunnen ze nog jaren mee, ook als het een keer te hard waait. Stormfok is nog nooit gebruikt nieuw staat. En er zit nog een goede halfwinder bij "


"De motor glanst je tegemoet en is keurig ingebouwd en loopt ongetwijfeld als een dieselnaaimachine. Lakwerk buiten is keurig. Romp etc ook "


"Het teakdek van dit waarschip 740 ligt keurig, je kunt zien dat het helemaal in epoxi gelijmt is. Ook de naden zijn keurig afgevuld met epoxi. Daar komt nooit water onder!! En daarna gerubberd. Het rubber is hier en daar iets weg, wat niets uit maakt voor de kwaliteit Onderdeks is nergens sprake van enige lekkage sporen. Er is geen zacht plekje te vinden in de hele boot."


" Vanuit een 570 kan ik je wel uit ervaring zeggen dat dit een veel ruimer schip is binnen wat toch geweldig vaart (een 730 zeg ik dat niet van) De scoop is een enorm voordeel (en erg mooi natuurlijk). Je vaart met dit schip niet meer met een bootje maar met een zeiljacht. Dat verschil is enorm.
De Gracia is zeker een van de mooiste 740’s die we hebben en ik weet zeker dat je er geen spijt van zult hebben"


"Dit waarschip kent een rigurini motor die geen warmtewisselaar heeft (koelwater direct in het blok )

Er zijn maar weinig 740 's met een keurig ingebouwde goede dieselmotor, dat vindt ik op zich al heel waard"


Meer informatie over dit waarschip:

www.waarschippersforum.nl/forum/viewtopic

waarschip 740





mooi waarschip 740

Te koop wegens omstandigheden : bijzonder mooi waarschip 740

woensdag 3 november 2010

Waarschip 740 te koop ( i.z.g.st. )

Een waarschip: u komt ze steeds vaker tegen. Ook in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Amerika, Belgiƫ, Denemarken, terwijl er ook in Australiƫ al een hele waarschipvloot zeilt. Op vrijwel alle vaarwateren en in alle jachthavens komt men de dadelijk herkenbare bekende overnaadse waarschepen tegen.

Met gebruikmaking van alle ervaring opgedaan met dit grote aantal waarschepen is het waarschip 740 ontwikkeld.

Het waarschip 740 is speciaal ontworpen voor de fijnproever: een aansprekend tijdloos uiterlijk, prima zeileigenschappen als snelheid, handelbaarheid, stabiliteit en zeewaardigheid.

De inrichting van het waarschip 740 is functioneel en doordacht. Bij het ontwerp werd uitgegaan aan het minimaliseren van het onderhoud, met de bekende waarschip kwaliteit. Het waarschip 740 is een icoon uit de beroemde waarschipserie.

Meer over het waarschip 740 (waarschip ' 26 , de internationale type aanduideling)

//www.wahttp:arschip.info/modellen/waarschip26-1.htm